top of page

Traditionele geneeskunde

Bloedonderzoek is een heel belangrijke schakel in het onderzoek naar bepaalde aandoeningen en ziektes. Zo kan een bloedonderzoek ons wijzen op

  • Orgaanproblemen (lever, nier, hart, etc.)

  • Cushing/PPID en Equine Metabool Syndroom

  • Mineraal-, vitaminetekorten

  • Weerstandproblemen en infecties

  • ...

Ontworming, advies & mestonderzoek

Er zijn verschillende meningen en plannen van aanpak over ontworming bij paarden. En bovendien zijn er nog verschillende producten van verschillende firma's op de markt. Maar wat is nu de juiste aanpak voor ontworming? En hoe zit dat dan met mestonderzoek? Ik volg de AAEP Parasite Control Guidelines, een algemeen geldende richtlijn voor alle dierenartsen verspreid over de gehele wereld. Ik geef u graag advies over de najaarskuur (oktober-december) en het wormbeleid voor de rest van het jaar. 

Met andere woorden : ontworming en mestonderzoek op maat van uw dier!

Was het nu schimmel, mok, regenrot, luis, mijt, ... ? Paardenarts Jorre helpt u graag!

Is uw paard kreupel, onregelmatig of heeft u de indruk dat er ergens iets niet goed zit? Bij mij kunt u terecht voor deze problematiek. Uw paard ondergaat een grondige inspectie en palpatie, bewegingsonderzoek en buigproeven. Bij verder onderzoek kunnen we lokaal de gevoelszenuwen uitverdoven om te lokaliseren waar de pijn vandaan komt. Daarbij geef ik grondige uitleg en advies en zetten ze een stappenplan op naar verdere diagnose (röntgenfoto's, echografie etc.) en behandeling. Hierbij kunnen we ook contact leggen met andere professionals zoals een fysiotherapeut, hoefsmid, etc.

Wel of niet vaccineren, het is een hot topic momenteel!

- En tegen welke ziektes dan?

- Hoe lang blijven de antistoffen in het bloed?

- En wat als mijn paard of pony het erf niet afkomt, hoeft hij dan niet gevaccineerd te worden?

- ...

Op al deze vragen geef ik u graag antwoord en advies!

 

Antistof titering

Daarnaast beschik ik over de mogelijkheid om te 'titeren'. Hierbij controleren we via een kleine test van  7 minuten of uw paard voldoende antistoffen heeft in bloed en of hij dus al dan niet gevaccineerd dient te worden, want meten = weten! Deze testen zijn beschikbaar voor tetanus-antistoffen! 

Op mijn facebook pagina vindt u een artikel over vaccinatie, tetanus en de impact ervan! 

bottom of page