top of page

De aankoopkeuring

Bent u van plan een paard/pony te kopen? Dan is het steeds verstandig een aankoopkeuring, ook wel klinische keuring te laten uitvoeren door uw dierenarts. Zeker wanneer u van plan bent ermee te rijden, competitief óf recreatief. Bij een aankoopkeuring wordt het paard zeer grondig van kop tot staart bekeken. Een keuring schat het risico en de geschiktheid van het dier in voor het beoogde doel van de koper. Met andere woorden: zijn er 'bemerkingen' bij dit paard, en zijn er risico's verbonden aan de plannen die de potentiële koper heeft met dit paard/pony? Het dier wordt volledig nagekeken, inclusief orthopedisch onderzoek en buigproeven, zodat de koper een duidelijk beeld krijgt van de 'staat' van het dier op dat moment. Zo kan er zo  goed mogelijk ingeschat worden of het een goede keuze is dit paard/pony te kopen. Bij een klinische keuring wordt ook standaard een bloedstaal afgenomen en ingevroren, zodat dit ten allen tijde op vraag van de koper getest kan worden op pijnstilling of andere medicatie. Het onderstaande formulier wordt hierbij gebruikt, op dit formulier ziet u alle verschillende punten waarnaar gekeken wordt. Na afloop wordt alles duidelijk overlopen en krijgt u als potentiële koper, het formulier overhandigd!

Met ruime ervaring in klinische keuringen kunt u bij Paardenarts Jorre voor een correcte en grondige keuring van uw potentiële aankoop! Hierbij bespreken we grondig alle bevindingen en schatten we de risico's zo goed mogelijk in, zodat u een helder beeld heeft over alles!

! Klinische keuringen worden uitgevoerd aan de hand van de officiële documenten van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde !

aankoop.jpg
bottom of page